dinsdag 13 december 2011

Other[w]eyes in het Financieel Dagblad!

Vandaag, dinsdag 13 december, staan we in het Financieel Dagblad! Hieronder een gescande versie van het bericht uit de krant en voor de leesbaarheid daaronder de tekst uitgeschreven. Het onderwerp: hybride ondernemerschap.

Gedragspsychologen ­Joyce Croonen (27) en Liza Luesink (24) werken ieder 27 uur per week bij de Belastingdienst in Utrecht. Ze adviseren medewerkers hoe ze het gedrag van belastingplichtigen kunnen veranderen, zodat die bijvoorbeeld sneller hun aangifte doen. De rest van hun beschikbare uren besteden ze aan hun eigen advies- en onderzoeksbureau voor gedragsverandering Otherweyes.
De motivatie om in deeltijd te ondernemen is inhoudelijk, niet financieel, zegt Luesink. ‘We zouden best van ons bedrijf kunnen leven. En iets minder luxe leven dan nu, maar het zou kunnen. Alleen vinden we dit een mooie combinatie. We zien langere tijd van dichtbij hoe een grote organisatie dagelijks werkt. Als we aan het werk zijn voor Otherweyes zijn we bij onze klanten net iets te kort binnen om dat te zien. Je bent dan steeds bezig met een eindige klus.’ Het tweetal liep al tijdens de studie rond met het idee voor een eigen bedrijf. Het plan verdween naar de achtergrond toen ze er na afloop van hun stage bij de Belastingdienst een baan kregen aangeboden. ‘We wilden eerst ervaring opdoen op een werkvloer’, zegt Croonen.
In de zomer van 2010 besloten ze de sprong te wagen, zij het in deeltijd. Ze zijn 30 à 35 uur per week aan het werk voor hun eigen klanten. Dat zijn er ongeveer tien, dus een beheersbare portefeuille. ‘Natuurlijk zouden we graag zien dat Otherweyes flink groeit’, vult Luesink aan. ‘Maar voorlopig vinden we het prima zo.’

1 opmerking:

  1. http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/fd-wil-twitter-foto-offline-hebben/60003/

    BeantwoordenVerwijderen